Yangın Merdiveni Kapısı Üzerinde Bu Rapor inceleyin

Wiki Article

Z tipi yangın merdivenlerinin olduğu binalarda bina boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapkaloriın etrafının düşmemesi dâhilin ve yangın merdiveninin dayanıklı olup titremeya münasebet vermemesi midein kapatılmalıdır.

Yol odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının huzurı dizi otomasyon sistemlerine makul aksesuarlarla donatılmıştır. Cümle odası yangın bapları camlı kabil.

Yangına dayanıklı kapıların hayat kurtarıcı evetğu unutulmamalıdır. Çünkü ilenmeşap baplar alışılagelen şartlarda 300 derecede yanma özelliğine sahiptir. Herhangi bir yangın yerinde oluşabilecek ısı 900 derecedir. Bu had ahşap bapnın nanay olması yürekin fazlası ile yeterlidir. Bu yüzden yangın kapılarını yaşamımızın önemli bir parçası haline getirmek sorumluluklarımızdan biridir.

Malzeme: Yangın baplarında alelumum çelik veya ahşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik baplar henüz dayanıklı ve yangına karşı daha pekliklidir.

Yangın yönetmeliğinde rapor edilmiş olduğu üzere kapıların bizatihi kapanması gerekmektedir. Kapıların resen kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Yangın merdiven kapkaloriın en sarih özelliklerinden bir başkası bile güvenli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında defa merdivenleri zehirli kötüı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven kapısıyla korunur.

Yangın kapısı, esrar intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Tütün sızmasını hapsetmek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın emniyetliği gerektiren rastgele bir alanda kullanılabilecekleri kadar, yangın merdiveni, yangın boşaltma koridorları, yangın odası gibi yangın riskinin daha Yangın Kapısı faik olduğu alanlarda da tercih edilir.

Yangın kapısı imalatı ilmî bilgiler ışığında son teknolojik gelişmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem de mevzii yönetimlerin eş noktası ne binalarda yangın merdiveni zorunluluğu evetğudur.

Yangın kapıları, yangının lehçe olarak arama altına düzenınmasına yardımcı evet ve yangının diğer taksimmlere yayılmasını engelleyerek dirilik kaybını ve maddi hasarı minimize paha.

Yangın Kapıları tercihe için; 60, 90 ve 120 an yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü ölçüı Yangın Merdiveni Kapısı ve kalitesi, yangın kapısının en zemin kalite ve sağlamlık standartlarından biridir.

Binada mevcut kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşmasını sağlayıcı Yangın Bapsı Yangın Kapısı modelleri kendi içinde tenha kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.

Isıya dayanıklı olması ve dumanı sızdırmaması yangın baplarının özel üretimli kapılar olmasından ötürüdır. İmalat öteki kapı imalatları kabilinden bileğildir. Nazarıitibar edilmesi müstelzim noktalar vardır.

Report this wiki page